plot

Páginas: 12 (2935 palabras) Publicado: 20 de abril de 2014
ELS PROBLEMES DE LA FILOSOFIA
CAPÍTOL 1: Aparença i realitat.
Russel qüestiona la realitat d’un objecte. Dubta davant el coneixement que tenim sobre l’objecte, anomentem dades del sentit a les coses que veiem i percivim al primer moment de veure un objecte: colors, sons, olors, textures..., i amomena experiencia al conjunt de les dades del sentits com a sensació. Russel colueix que un objecteno es pot anomenar real ja que hi ha molts punts de vista diferents que podien fer variar aquesta realitat, per tant per parlar d’un objecte concret s’agafen uns referents vistos desde uns punts de vista comuns i aquests punts serien la realitat de l’objecte.
Ja que no hi ha dues persones que puguin compartir un punt de vista idèntic , Russell posa en dubte si un color real de la taula existeix.Diu que quan ens referim al color d'un objecte, en realitat ens referim a alguna cosa que es percep des de la perspectiva habitual d'observador . Però tambe, afirma que no hi ha cap raó dominant per dir la perspectiva habitual , s'hagi de considerar real . Per tant , les sensacions no es fixen per una realitat , sinó pel que aparenten ser i això depèn del punt de vista des de el que s’observal’objecte. Doncs aquí es quan Russell diferencía entre aparença i realitat , entre el que les coses semblen ser i el que són.
Russel es pregunta ‘ hi ha una taula real ? ‘ I si és així , ‘ quin tipus d'objecte pot ser? ‘ Partim de la base que coneixem com taula un objecte físic , això fa que sigui ‘matèria ‘ . I ara el que Russell es pregunta és si ‘existeix la matèria ? ‘ I ‘si és així , ‘ quina ésla seva naturalesa ? ‘ Russell considera possible la idea que deia el filòsof Berkeley , que els objectes físics no existeixen , són només pensaments , productes mentals i per tant, que la matèria no existeix. Però , els arguments de Berkeley ofereixen una visió filosòfica més extrema , que va més enllà de la realitat de l'home , considera la taula " real" com una idea en la ment de Déu .
Enaquest punt , Russell aporta una important distinció entre els significats de la paraula " matèria " . La matèria és alguna cosa oposada a la ment , cosa que ocupa un espai al món. Berkeley nega aquest sentit de la matèria. Berkeley creu que hi ha alguna cosa que persisteix quan tanquem els ulls o sortim d'una habitació . Però, creu que aquesta" existència" depèn d'u na ment i que aquesta existènciano depèn de nosaltres sinó de la ment de Déu . Un altre filòsof , Leibniz va dir que els objectes físics del món només depenen de ser observats per alguna ment , no necessàriament de Déu.
L'opinió de Berkeley que no hi ha "res acceptable com a real , excepte ments i les seves idees " i la de Leibniz que creia que "el que aparenta ser matèria és realment un conjunt de més o menys mentsrudimentàries " són només un exemple d'idealisme , negaven la matèria perquè es contraposava a la ment . Russell conclueix dient que l'únic que sabem sobre la taula és que no és el que sembla ser, que les possibilitats que estableix la ciència , Berkeley i Leibniz ens fan plantejar-no si la taula relament existeix o no.

CAPÍTOL 2: L’existència de la materia.
En aquest capítol Russel es planteja el dubtede la existencia de la taula mentre que no es registrada per els sentits. El Jo sap que la taula existeix perque la veu o la toca o la sent, però quan deixa de fer-ho com pot estar segut de que segueix allà? Dubtem, per tant de l’existèncai de la taula físicament però tenim la certeza d0aquesta ja que ha estat sentida per les dades dels sentits amb anterioritat. Descartes, pare de la filosofíamoderna, va inventar el mètode del dubte sistemàtic. Aquest consistía en dubtar de tot fins que no es demostrès el contrari, va partir desde la única existencia de la qual podía estar segur, la seva. El simple fet de pensar o dubtar el feia existent (cogito, ergo sum.)
La idea d'experiència pública davant experiència privada és un altre aspecte del qual l’autor parla. El fet que un grup de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plot
  • Plot
  • Plot
  • Historia Del Ploter
  • qq plot
  • POT Y PLOT
  • Plot de autocad
  • Stage Plot

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS