La Llei De Lavoiser
Objectiu: L’objectiu d’aquesta practica es comprovar la veracitat de la llei de Lavoisier, la comprovació de conservació de la massa en una reacció química (la suma de la massadels reactius a l’inicià la reacció es la mateixa que tindrem al final de la reacció).
Materials: Els materials principals utilitzats en aquesta pràctica son: recipient de ceràmica, comptagotes,vareta de vidre i una balança.
Procediment:
2AgNO3 (l) + Cu (s) Cu(NO3)2 (l) + 2Ag (s)
Per comprovar la llei de conservació de la massa (Lavoisier), ho hem a partir de nitrat d’argent, combinant-loamb coure. Es produeix una reacció anomenada desplaçament, que es forma nitrat de coure (II) i plata metàl·lica.
Nosaltres hem utilitzat una moneda d’un cèntim, de coure. Hem netejat la moneda d’uncèntim amb alcohol i hem mesurat la seva massa amb una balança (2,28g).
Posteriorment hem agafat un recipient de ceràmica, del qual hem mesurat la massa i posteriorment a l’interior hi hem posat lamoneda i hem afegit una dissolució anomenada nitrat d’argent cobrint la moneda.
Pocs segons més tard de posar la moneda amb el nitrat de plata podem apreciar com comença a reaccionar. Però la hemdeixat reaccionar durant una setmana posant a la part superior del recipient paper film de laboratori.
Ja passada una setmana observem el recipient un altre cop i podem apreciar com la plata haprecipitat.
Finalment hem mesurat la massa del recipient amb la reacció al interior i més tard de la moneda sola per veure la conservació de la massa d’aquesta.
Càlculs:
Masses:
* Moneda2,28g
* Recipient de ceràmica 21,96g Això fa un total de 28,58g
* Nitrat de plata que hem posat 4,34g
Posteriorment de fer la reacció la massa de tot el conjunt ens ha donat: 28,15g ila massa de la moneda ens ha donat 2,27g
Conclusions:
Es compleix la llei de Lavoisier ja que la massa inicial es la mateixa que la massa final. Tot i que en el cas del conjunt ens ha disminuït...
Regístrate para leer el documento completo.