Trabajo sobre cometas sobre el cielo (catalán)

Páginas: 5 (1140 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014
Oriol Planesas
1r Batx-A
“Cometas sobre el cielo”
Sinopsis
La pel·lícula tracta sobre un jove, Amir, que té que tornar a Afganistan perquè un amic del seu pare, Rahim Khan esta al carreró de la mort. Alhora que ell parla pel telèfon, ell recorda el seu temps a la seva terra natal, en la qual ell tenia un amic, Hassan, fill d’un criat d’en Baba, pare de l’Amir, on jugaven amb cometes, peròamb el temps, la amistat dels dos es va anat separant cada cop més per la marginació de la raça hazara i per la tant lleialtat que tenia en Hassan per l’Amir. En la invasió comunista van tenir que abandonar el país, i més tard es dirigirien cap a Amèrica, on es quedarien a viure.
Amb els anys, l’Amir es va graduar de metge, però el seu somni era ser escriptor, i ho acabarà sent. Ell treballaen una tenda amb el seu pare, i en una reunió amb el general Taheri, va conèixer a la filla d’aquest, amb la que s’enamoraria i finalment es casaria.
Després d’això, la història torna a la trucada i l’Amir decideix anar a l’Afganistan, però allà descobreix moltes coses, la veritable raó de la visita no era la mort d’en Rahim, sinó que en Hassan havia mort afusellat, i que tenia un fill,Sohrab, i que en Hassan era fill del seu pare, sent així el seu germà per part de pare. Ell decideix anar a buscar-lo i allà descobreix la cara dolenta del món, els nens abandonats, lapidacions... Finalment arriba a la base on tenien en Sohrab i amb una lluita amb el cap de la base, que va resultar ser en Assif, qui en la infància va violar el Hassan, i en una lluita, aconsegueixen escapar i arribar béals EUA. Allà adoptaran a en Sohrab i crearan una família.

Escenes on es veu el mal i el dolor
Hi ha tantes escenes on es representa la cara fosca d’aquest món que en vull nombrar unes quantes, i no només una.
La primera que vull mencionar és en la fugida de l’Afganistan per part d’en Baba i de l’Amir, en una parada militar, un soldat rus vol violar una dona amb un fill a les mans perdeixar-los passar, però en Baba s’oposa al soldat i prefereix que ell rebi un tret al pit a deixar violar a la dona, però un altre sodat el salva deixant-los passar.
Una altra on es representa la maldat, encara que de forma indirecta es que l’Amir només s’endura un nen, i no tots en l’orfenat on estan situats els nens protegits per l’home pobre. No et pots queixar de que no pot salvar mésvides si ven els nens i nenes als soldats si tu no vius la situació i no ets dones compte de que sense l’home els nens estarien perduts i no té més remei que deixar-los als soldats.
També hi ha l’escena on els tres nois més grans que en Hassan el violen perquè no els hi dóna l’estel que va guanyar l’Amir, on el poder de la força guanya sobre tot els demés.
Una altra d’aquestes escenes on no etdeixarà indiferent es en la lapidació que és fa en el descans d’un partit de futbol a una parella per adulteri, on els soldats comencen a tirar pedres fins que les dues persones queden mortes.
Voldria comentar l’escena on l’Amir amaga el rellotge a sota el coixí del Hassan perquè volia fer fora als criats perquè havia perdut l’amistat amb en Hassan, i aquest acceptant que ell l’havia robat,perdent cada cop més la confiança amb ell, però mai la perdria del tot perquè confiava que l’Amir, quan van afusellar a en Hassan, ell cuidaria del seu fill, i també li posaria al seu fill el nom del protagonista de la història de l’Amir que sempre volia escoltar en Hassan.
Una última escena que mencionaré és quan el general pregunta per què l’Amir ha portat un nen hazara a casa i la defensad’aquest últim, demostrant que no importa el lloc on ens situem, ni la edat que tinguem, ni l’època on estem ni com siguem nosaltres mateixos, la nostra raça, no important això perquè tots som humans però que no tothom ho veu, però amb la diferencia que tothom critica el racisme sense veure’s primer un per dintre, i jo m’incloc en aquest grup com jo crec que hi podem estar gairebé totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRABAJO SOBRE LA ALIMENTACIÓN. CATALÁN
  • trabajo didactico de cometas en el cielo
  • respuestas para el trabajo sobre el reino de los cielos
  • Reseña sobre "a 3metros sobre el cielo"
  • Trabajo sobre la opep en catalan
  • philae atterriza sobre cometa
  • Preguntas Sobre Beisbol (En Catalan)
  • Exposición sobre el Cine en Catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS