Si Aix S Un Home

Páginas: 6 (1491 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2015
El viatge
-Capturat per la milicia fascista el 13 de desembre de 1943, va escapar a la montanya amb uns amics als quals podrian haber creat una banda afiliada a Justicia i Llibertad
-El primer ofici d'un home es perseguir els seus propis objectius per medis adequats
-Admetre la seva activitat politica hauria suposat la tortura i una mort segura. Com ha jueu al van enviar a Fossoli un camp deconcentració en el que s'estava agafant als que pertanyien a las numeroses categories de persones no grates al actual govern fascista republica.
-El 20 de febrer els alemanys havien inspeccionat el camp amb cura, el mati del 21 es va sapiguer que al dia seguent els jueus s'en anirien d'allà, on anaven, no es sabia. Per cada un que deixes de presentar-se es fusilaria a deu.
-L'acte de justicia norepresenta sino un triste deure cap a la societat, compasió cap a la victima.
-Corria entre ells el dolor antic del poble que no te terra, el dolor sense esperança del exode que es renova cada segle.
-Incotrolable bogeria col·lectiva, qualsevol intent de raonar es diluia.
-Anant amb les camionetas cap a la estacio de Carpi van rebre els primers cops en el que no sentien cap dolor, ni en el cos ni enl'alma.
-Homes, dones, nens, comprimits sense pietat com mercaderies en un viatge cap al no res.
-La felicitat perfecta no es possible, pero pocs hi ha que es detinguin en la consideracio oposada de que el mateix passa amb la infelicitat perfecta. Els moments que s'oposen a la realitzacio d'un i d'altre estat limit, són de la mateixa naturalesa, es deriven de la condició humana.
-El desconeixementdel futur fa que es crei en nosaltres una mena d'esperança i insertesa del demà. S'oposa a això la seguretat de la mort, que posa limit a qualsevol goig, pero tambe a qualsevol dolor.
-Un cop arribat a Auschwitz van començar els interrogatoris, tots els homes utils reunits en un grup, amb aquella seleccio s'havia decidit de tots i de cadasqun d'ells si podia o no treballar utilment per el Reich.No sempre es va seguir aquest sistema de discriminacio entre utils i improductius i que més tard es va adoptar amb frequencia el sistema mes simple d'obrir els dos portons dels vagons, sense avisar ni instruccions als nou binguts. Entraven en el camp els que al atzar feia baixa per un costat del convoy, els altres anaven directes a la camara de gas.

En el fons
-Al arribat al camp de concentraciónomés entrar es podia llegir clarament un cartell en el que deia ARBEIT MACHT FREI “ el treball us fara lliures”.
-Tenien que posar-se en files de cinc, després s'havien de despollar i fer una separació de la roba, la llana per un costat i tot lo demés per altre costat, treure's les sabates pero amb cuidado de que no les robessin.
-Segon acte. Entren violentament amb nevalles d'afeitar, brotxes imaquinilles rapadores, porten uns pantalons i jaquetes a ralles, un numero cosit en el pit. Els hi van rapar el cap.
-Estaven a Monowitz, a prop de Auschwitz, en l'Alta Silesia.
-Al sonar la campana, havien d'anar fins a una altre barraca a uns quans metres a poder-se vestir.
-A sobre de treure'l-s'hi les persones estimades, els hi treuen la casa, els costums, la roba, tot, literalment tot el queposeeixen, d'aquesta forma queda un home vuit, reduit al sufriment i a la necessitat, mancat de dignitat i de judici, perque qui ho ha perdut tot facilment es pot perdre ell mateix, fins al punt que podra decidir sense remordiment la seva vida o la seva mort prescindint de qualsevol sentiment d'afinitat humana.
-Només si ensenyaven el numero assignat, els hi donaven pa i sopa.
-Arribaven al punt depensar que només es podia sortir per la xemenella.
-Els pilotons de gent que ve de traballar es veu que caminen extrany, d'una manera inhumana, pero això si seguint el temps de la música, s'arrosegan amb obediencia
-El lager esta consituit per seixanta barracons de fusta que es diuen Block. Els hostes es divideixen en tres categories: els criminals, els politics i els jueus.
-Hi havien...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Si Això És Un Home
  • Recensió: Si Això És Un Home
  • Reflexion si això és un home
  • Si això es un home
  • Si Això És Un Home
  • si això és un home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Si Aixo Es Un Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS