Resumen Libro Valenciano

Páginas: 7 (1618 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
TITÒL: Van ploure estrelles.
EDITORIAL: Tandem
NOMBRE DE PAGINES: 150

OPINIÓ PRÒPIA:
per a ser el primer llibre que em llisc a la meua vida i en valencià no a estat malament a sigut entretingut el final un poc trist, però en general m'agrada.

PERSONATGES:
PRINCIPALS:
Pau: és un xiquet molt valent.
María (l'ávia): una dona molt intel·ligent, amb molta confiança i experiència.
Sara:realista i al mateix temps somiadora
SECUNDARIS:
Mag: molt savi i misteriós.
Ximo: molt bona persona.
Saoro (L'avi): indecís i savi.
Pares: lluitadors

Resum
Un xiquet que és deia Pau tenia dues coses molt clares. 1- que els mags vivien a la muntanya i L'Altra que la seua germana Sara estava molt malalta. Un dia ingressa a L'Hospital, al principi de vacances, i l'en va donar a Pau una pedramolt important per a ella, suposadament màgica i Pau va fer dues promeses, que guardaria la pedra per si no tornava de L'hospital i que l'ensenyaria a muntar en vici, i pau s'en va uns dies a cals avis Saoro i Maria.
En casa dels avis l'àvia li veu la pedra en el coll, a Pau li diu que se la donada Sara. Eixa pedra era petita i pensava que la màgia que tendria també eu seria. Ell volia una màgiames gran per a curar una infermetat tan greu, aixi que pensava en anar a la muntanya a buscar un mag, una muntanya que coneixia perfectament però asta un limit, però el mag deuria estar al cim de l'enganyós.
L'Àvia eu va saber i li'n deixa apujar, però a l'avi va costar mes de combencer.
Eixa nit Pau va tindre un malson, en la que pujava l'enganyós i algun animal el perseguia.
Pel mati Pauescoltà a l'àvia cantar, avia combescut a l'avi amb la condició de deixar senyals per saber que s'encontrava bé.
L'àvia l'in contà una historia a Pau, que ella va puja a l'enganyós de menuda i Pau molt intrigat tenia moltes preguntes, però, l'àvia assoles li contestava una i tenia que triar-la bé. Mes tard pau i l'avi ixen a la muntanya per on passejaven sempre, per vore la força de Pau i si seriacapàs de pujar allà dalt.
L'avi li digué a Pau que tenia una caixa en objectes, i que triara u per vore si triava l'Adequat i ell saber si estava preparat. quan rebuscà va trobar una carta de l'àvia que deia l'historia de quan anà a la muntanya i deia que si l'avi volia casar-se en ella tindrà de acceptar unes condicions, que alguna vegada s'en aniria a la muntanya. Era molt xicoteta quan la vaescriure i clarament anava dirigida a l'avi. Pau l'agarrà i se'l portà a l'avi, aquell era l'object adequat, i al llegir-la l'avi li va dir que si, que li deixaria pujar a l'enganyós.
Ara soles faltava la pregunta a l'àvia, aquella que tenia que triar.
Per la nit Pau va somniar en Sara i li digué que en somnis va estar allà a la muntanya i va parlar en el mag.
Quedava poc per anar a la muntanya il'avi s'en anà a comprar el necessari mentres l'àvia dibuixava un mapa.
Pau tenia clara la pregunta que li faria a l'àvia i se'l preguntà, la pregunta va ser, que li tinc que donar a canvi al mag? i l'àvia li diu que una historia, allò que assoles sàpia ell, que una vegada allà dalt sabria que contar-li.
Pel mati tot estava preparat i era l'hora de eixir cap allà, aixi que "cap a l'enganyós"quan va parar a descansar va traure una llibreta per a apuntar que comptar-li al mag, però el que va escriure no li va convéncer.
Va seguir caminat fins aplegar al "Mas de Marimon", una casa abandonada on va passar la nit.
Pel matí va eixir molt enjorn, quan va arribar a unes coves que la l'àvia li va dibuixar en el mapa es va encontrar amb Ximo el pastor, molt amic de l'avi i li ensenya a Pau comutilitzar la brúixola i guiar-se amb el sol, desprès Pau va seguir el seu camí i D'Enseguit va reprendre el seu camí fins arribar al "Falguerar" que era com un bosc. Aquell lloc li agradava i va decidir fer nit allí, però al arribar la foscor va veure una silueta, algú que li parlava, però dins del seu cap, fora qui fora no movia els llavis.
Desprès de parlar amb qui fos Pau esclata a plorar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESUM Ana Frank Valenciano
  • Valenciano Resum Amo Del Mon
  • Como hacer un trabajo de un libro valenciano
  • Resumen Libros
  • resumen libro
  • Resumen Libro
  • RESUMEN DEL LIBRO
  • Resumen Libro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS