Progamacion C

Páginas: 21 (5029 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2013
Curs de programació en C/C++


INTRODUCCIÓ:
Ens movem en el món de la informàtica, i si analitzem aquesta paraula veurem que vol dir tractament automàtic de la informació ; aleshores aquest tractament automàtic ens el proporcionarà un ordinador, però un ordinador no és més que una màquina, més o menys complexa, però una màquina. Llavors, per tal que aquesta màquina anomenada ordinadorrealitzi el tractament de la informació que nosaltres desitgem li hem de proporcionar una sèrie d’instruccions, unes ordres determinades que la màquina pugui “entendre” i portar a terme.
Resumint, que a una màquina se l’ha de programar. Programar és determinar una seqüència d’instruccions o accions elementals que, en conjunt, duen a terme el treball proposat; en tota programació s’hi podendiferenciar dues parts:
1. Determinació de l’algoritme que correspon al problema. S’entén per algoritme, la successió ordenada d’accions elementals que s’han de fer per aconseguir la solució correcta del problema, en un temps finit i partint d’unes dades donades. S’ha de tenir present que un algoritme és un mètode general de resoldre tots els casos possibles que es poden presentar d’un mateixproblema, la qual cosa significa que ha de ser independent de les dades de qualsevol cas concret.
2. Codificació de l’algoritme. Codificar un algoritme és escriure’l en un llenguatge que el processador pugui entendre, de forma que tota acció elemental serà executada per una determinada instrucció d’aquest llenguatge.
Per tant, un programa no és més que la successió d’instruccions que “diuen” a lamàquina allò que ha de fer, en un llenguatge de programació que l’aparell entén i pot executar. Ara anem a veure amb més profunditat cada un d’aquests conceptes. Començarem per veure la part dels algoritmes i després farem una petita introducció al llenguatge de C/C++. Finalment tractarem amb profunditat i per separat els algoritmes i el propi llenguatge de C/C++.





1.- CONCEPTE D’ALGORITME:Un algoritme és una eina que ens permet resoldre problemes a través d’un programa que utilitzarà l’ordinador. És a dir, nosaltres pretenem mitjançant l’ordinador resoldre algun tipus de problema o realitzar alguna tasca que ens resulta llarga i complicada utilitzant l’ordinador, però a l’ordinador li hem de donar les ordres necessàries per tal que resolgui aquest problema o realitzi lafeina, això és el programa; llavors l’algoritme és l’eina que ens permet crear el programa que utilitzarà l’ordinador per a resoldre el nostre problema.
L’algoritme és una eina fonamental en tota programació, sigui en el llenguatge que sigui, ja que davant d’un determinat problema ens permet crear el programa que realitzarà o solucionarà aquest problema. Quedi clar que l’algoritme és independent delllenguatge de programació que utilitzem.
Un algoritme ha de complir una sèrie de característiques:
▪ Ha de ser precís
▪ Ha d’estar ben definit
▪ Ha de ser finit
Utilitzant aquestes característiques, podem enunciar que l’algoritme serà un conjunt d’accions elementals, o bé una seqüència d’operacions bàsiques que executades en un determinatordre resoldran un determinat problema. Evidentment segons aquesta definició d’algoritme, existiran molts possibles algoritmes diferents, llavors caldrà escollir de tots ells el que sigui més efectiu.
Les fases que seguirem a l’hora de realitzar un algoritme les podríem classificar com:
1. Anàlisi preliminar o avaluació del problema: es tracta d’estudiar el problema iveure com l’enfocarem, com el treballarem.
2. Definició o anàlisi del problema: veure què és allò que entra, allò que surt, les possibles condicions o restriccions...
3. Disseny de l’algoritme: dissenyar la solució.
a. El programa: Codificació de l’algoritme en un llenguatge de programació, en el nostre cas C/C++.
b....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Progamacion En C
  • fundamentos de progamacion en C
  • progamacion
  • Progamacion
  • progamacion
  • progamacion
  • Progamacion
  • Progamacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS