Elasticidad Precio De La Demanda

Páginas: 5 (1231 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2012
L’ELASTICITAT-PREU

Índex

1- Contextualització del concepte 3
2- Definició 3
3- Àmbit d’utilització del concepte 3
4- Elasticitat –preu de la demanda 4
5- Elasticitat –preu de l’oferta 4
6- La seva importància en els canvis de l’equilibri en el mercat 5
7- El mercat fictici de la gasosa 6

L’ELASTICITAT-PREU

1.Contextualització

Dintre de la microeconòmica, que és l’economia encarregada d’estudiar el comportament dels petits agents econòmics, és a dir, de les famílies i les empreses, estudiarem els seus conceptes. En aquest treball examinarem l’elasticitat.

La elasticitat –preu va ser creada per l’economista anglès Alfred Marshall, i el primer cop que parla d’ella, el primer cop que explica quèés, per a què serveix i com s’utilitza, ho en el llibre “Principios de Economia” que va ser publicat al 1890. Matemàticament, la elasticitat –preu, usava càlculs diferencials per a estimar les elasticitats.

2. Definició

La millor definició que li podem donar al terme “Elasticitat – preu de la demanda” és la forma de mesurar la variació en percentatge de la quantitat demandada,relacionant-la amb la variació en percentatge igualment del preu.
També podríem parlar de varis tipus d’elasticitat, com la de la renda per exemple, però la que treballarem primer és la del preu, i també dins de l’elasticitat – preu, trobem que hi ha de la oferta i de la demanda.
Depenent d’aquesta relació, podem determinar si el preu d’un producte és elàstic, que significa que la variació del preuinflueix molt en la quantitat que es demanda d’aquest producte, i si es puja el preu, la quantitat tendeix a baixar força; Si el producte és unitari, que vol dir que el percentatge que es puja el producte sol ser el mateix que es mou la corba de la demanda; Si el producte és inelàstic, que el que trobem es que per molt que variï el preu, la quantitat queda quasi igual, així que la relació és molt poca.3. Àmbit d’utilització del concepte

L’elasticitat s’utilitza amb freqüència, respecte de la relació preu – demanda i de la relació preu – oferta però l’aplicació del concepte no està restringida a aquest únic cas, sinó que és més amplia, ja que l’elasticitat es calcula en percentatge perquè és la única forma d’obtenir una unitat de mitjana comú. Al calcular l’elasticitat en una relació esmantenen les unitats de mesura, per tant, no mesuren un canvi proporcional, sino una propensió com la propensió al consum keynesiana.

4. Elasticitat - preu de la demanda

L’elasticitat és la sensibilitat que experimenta un be (X) en la variació del seu preu. El que tractarem en aquest apartat és l’elasticitat de demanda que és la variació de la quantitat comprada pels consumidors, és adir, el seu comportament davant la pujada del preu d’un be concret i la de l’oferta que és la reacció de les empreses o oferents per a determinar la quantitat del producte que posen en el mercat, quan aquest varia el preu. Entendrem que el valor percentual d’aquesta relació és el que indicaria l’elasticitat.

L’elasticitat de la demanda i l’oferta pot ser elàstica, inelàstica o unitària,depenent del comportament citat anteriorment.

L’elasticitat de la demanda varia en funció d’alguns factors com:
* El preu del substitutiu
* L’abast en el mercat
* L’horitzó temporal
* La necessitat del be o el seu caràcter de luxe

5. Elasticitat - preu de l’oferta
Mesura del grau en que la quantitat d’oferta d’un be respon a una variació del seu preu.

L’elasticitat del’oferta varia en funció dels factors següents:

* El més important és l’horitzó temporal ja que la capacitat productiva, és la que
hi ha en un moment concret i no és immediata la reacció del producte, per augmentar la quantitat. Aquesta està en el temps d’estudi, en inversió, infraestructures...

Afegirem que la formula per a calcular la elasticitat de la demanda és la divisió del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La elasticidad precio de la demanda turistica
  • Elasticidad precio de demanda
  • DETERMINANTES DE LA ELASTICIDAD PRECIO DE LA DEMANDA
  • Elasticidad-precio de la demanda y de la oferat
  • Elasticidad precio de la demanda
  • Elasticidad precio de la demanda
  • Elasticidad precio de la demanda
  • ELASTICIDAD PRECIO DE LA DEMANDA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS