Educación

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
RELACIÓ PRE-JUDICIS I ESTEROTIPS ENTRE ESCOLA I FAMÍLIES IMMIGRANTS
Pares, mares, mestres, membres de l’equip directiu i alumnes son els que formen part de la comunitat educativa d’un centreescolar, tot i que cadascun amb diferents funcions i rols dins d’ell. Aquests compleixen, tant sols, un únic requisit de forma igual: són persones. Aquesta similitud, curiosament, és la que pot provocar mésdiscrepàncies i generar més problemes entre elles. En aquest article em centraré en la recerca de factors que generen problemes entre famílies immigrants i mestre i a l’hora intentaré donar solucionsper encarar millor aquestes relacions.

Les persones no tenim la possibilitat de poder escollir el lloc de naixement, la família, l’educació rebuda, tant per part dels pares com dels centreseducatius, l’estat socioeconòmic i l’entorn social i cultural de la nostre família, etc. Aquest tres últims són els principals factors que marquen la relació entre famílies immigrants i mestres. A més a més,considero que apareix un possible fet, en ambdós protagonistes, que dificulti les seves relacions: prejudicis i estereotips. Segons la definició de Rodrigo (2000) el primer és una creença o opiniópreconcebuda en realitats diferents, en noció més àmplia i de forma individual en canvi el segon és un conjunt estable i d’idees preconcebudes que pren un grup de gent en relació amb un determinatgrup.
Per analitzar aquestes relacions partim de l’estudi que Jordi Garreta (2007) va realitzar per valorar la situació que hi ha entre l’escola i les famílies immigrants a partir d’entrevistes adocents d’escoles amb una forta presència immigrant i a pares i mares immigrants de diferents procedències. A més a més també apareix una part etnogràfica en que quatre experts analitzaven a través de laobservació tot el que passava a l’entrada i sortida de les escoles i freqüentant espais on els pares i mares intercanviessin opinions. Per acabar de completar l’estudi i analitzar les dades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacion
  • Educacion
  • Educación
  • Educacion
  • La educacion
  • Educacion
  • Educacion
  • Educacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS