Albert Schweitzer

Páginas: 4 (913 palabras) Publicado: 19 de abril de 2014
ALBERT SCHWEITZER
Albert Schweitzer va néixer a Kaysersberg, Alemanya, a l’any 1875 i va morir a Lambarénér, Gabon, l’any 1965. Albert va ser teòleg, pacifista, metge i músic alsacià i vadesenvolupar la major part del seu treball a l’Àfrica. A l’any 1952 va guanyar un Premi Nobel de la Pau.

(Kaysersberg, 1875 - Lambaréné, 1965) Teòleg, filòsof i musicòleg francès. Fill d'un pastorprotestant, la seva activitat s'estén a un temps als estudis teològics, filosòfics, a la música ia la medicina. El poble alsacià de Gunsbach va ser el primer escenari de la seva infància, del qual sempre vaguardar un entranyable record, allí va fer els seus primers estudis. Va passar després a Mulhouse, on va cursar el batxillerat i es va iniciar l'òrgan sota la direcció d'Eugène Munch. Més tard, a París,va estudiar Teologia i Filosofia a la Sorbona i òrgan en el Conservatori amb Charles-Marie Widor.

Doctor en Filosofia el 1899, llicenciat en Teologia el 1900, dos anys després va ser nomenat"mestre de conferències" de la Facultat de Teologia protestant de Strasburg, on es va distingir per les seves opinions originals sobre el Nou Testament que va exposar en la tesi De Reimarus fins Wrede,història de les investigacions sobre la vida de Jesús (1905). Al mateix temps es va fer notar com coneixedor i intèrpret de Bach.

No obstant això, el 1913 Albert Schweitzer va interrompre bruscamentla seva doble i brillant carrera, es va graduar en Medicina i va partir per al Congo francès, amb el propòsit de fundar un hospital al servei dels negres, en el Poble de Lambaréné. Durant la primeraconflagració mundial es va veure col·locat en situació delicada a causa de la seva nacionalitat alemanya, internat a França, va aprofitar aquesta circumstància per a preparar una gira de concerts demúsica de Bach, que va realitzar immediatament després de l'acabament de la guerra, recitals que el van donar a conèixer i li van permetre recollir els fons necessaris per a la reobertura de l'hospital...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Albert Schweitzer
  • Albert Schweitzer (Breve Informacion)
  • Albert
  • albert
  • Albert
  • Albert
  • alberto
  • albert e

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS