Violencia de genere
2. ORIGENS SOCIALS.............................................................................. 2
3. QUE ES LA VIOLENCIA DE GENERE................................................. 4
3.1. DEFINICIO................................................................... 4
3.2.CARACTERÍSTIQUES................................................ 4
3.3. TIPOLOGIA................................................................. 5
4. L’AGRESSIÓ A LA DONA.................................................................... 6
4.1. MECANISMES DE PRODUCCIÓ................................ 7
4.2. DINÀMICA DEL MALTRACTAMENT......................... 8
5.L’AGRESSOR....................................................................................... 9
5.1. CARACTERÍSTIQUES GENERALS........................... 9
5.2. L’AGRESSOR A LES PEL.LÍCULES
DE BUÑUEL I BOLLAIN.................................................. 10
6. LA VÍCTIMA......................................................................................... 11
7.MITES................................................................................................... 13
8. CONCLUSIÓ DEL TREBALL.............................................................. 16
9. BIBLIOGRAFIA.................................................................................... 17
1.INTRODUCCIÓ
Cada dia assistim a la visió en telenotícies i/o programes sensacionalistes a nous i escandalososactes de violència domèstica, crims passionals, assassinats brutals i injustificats, cada vegada més cruels, irracionals i sanguinolents, que tenen com a principals víctimes les dones i de vegades també als fills d'aquestes. A més, hi ha una gran quantitat d'estereotips que poc tenen a veure amb la realitat, circulant per aquí. El rol estàndard d'agressor és el violent, borratxo, masclistaincondicional, de mitjana edat i de classe social mitjana o baixa i el de la dona agredida és el de mala mestressa de casa, masoquista, sense formació, etc. La intenció d'aquest treball és analitzar les conductes i elements presents en els maltractaments psíquics i agressions físiques amb o sense component sexual que tenen per objectiu a les dones i que es donen amb tanta freqüència en la societat i que notenen cabuda en una societat que aparentment avança cap endavant.
2. ORIGENS SOCIALS
La família, nucli social fonamental des gairebé el principi dels temps, ha canviat fonamentalment en dos moments històrics: abans de la industrialització i després de la mateixa.
Abans de la industrialització, la família era una unitat de residència i producció en la qual tots els membres participaven entotes les tasques de recollida i procés de matèries primeres, en funció de la seva edat i sexe, les relacions amb la resta de la comunitat eren estretes i l'autoritat es basava en el patriarcat, sistema que propiciava un paper secundari per a la dona, ja que les terres i la riquesa, passava de pares a fills, excloent pràcticament a les dones.
No és fins després de la industrialització, quan esreparteixen els papers de forma rígida dins el si de la família, ja que aquesta passa de ser una unitat de producció i convivència a ser una unitat de consum. El distanciament entre les unitats de convivència i producció en el medi urbà, afavoreix la dependència de les dones cap als homes, ja que el treball assalariat és desenvolupat per aquests, aportant la major part dels ingressos de la família.Això ha suposat el predomini de l'home en totes les esferes de la vida humana, quedant la dona relegada a l'entorn del privat, de la família, tenint com a missió especial en la seva vida, la de la reproducció. Aquest repartiment de papers, ha permès, que la dona hagi estat, i encara ho sigui en moltes societats actuals, una propietat de l'home, de la mateixa manera que ho són els fills....
Regístrate para leer el documento completo.