fisica i quimica

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
1. En que consisteix la sublimació i la sublimació inversa?

La sublimació és un estat què passa directament de sòlid a gasós sense necessitat de passar pel líquid. I la sublimació inversa és alcontrari, passa de gasós a sòlid.

2. Pots donar algun exemple de liquació, de sublimació i de sublimació inversa observable en el teu entorn o en materials d’ús comú?

La liquació és quan a passat degas a líquid. Per exemple el vapor al contacte amb alguna superfície més freda dels 100 graus torna a ser líquid.

La sublimació és un exemple que tenim en el nostre entorn, són les boletes de naftalinade l’armari, que han passat de sòlid a gas.

Les nits que fa molt fred, si la temperatura és inferior a 0 graus, el vapor d’aigua de l’atmosfera passa directament a sòlid i es converteix en forma decristalls de gel o neu, que se li diu gebre.

3. Quina diferència en el comportament de les molècules hi ha entre sòlids, líquids i gasos segons la teoria cinètico-molecular?

Els sòlids tenenforma pròpia, perquè les partícules ocupen posicions fixes i no hi ha buits entre les partícules, per la qual no és fàcil comprimir els sòlids.

Els líquids tenen una forma variable, perquè lespartícules llisquen unes per sobre de les altres, i permet que el líquid flueixi, no hi ha buits entre les partícules, i no és fàcil comprimir els líquids.

Les partícules dels gasos estan molt separadesunes de les altres. I les partícules es poden moure en totes direccions, xocant amb les parets dels recipients que les contenen. Els gasos permeten que tinguin forma i volum variable i es pot comprimiri expandir fàcilment.

4. Quin estat de la matèria és fàcilment comprimible i expansible. Perquè?

El estat gasos, perquè permet que tingui volum i forma variable, perquè estan molt separades unes deles altres les partícules i poden anar a totes direccions.

5. Quin és el quart estat de la matèria? Quines característiques i propietats té?

El quart estat es l’estat plasma. Calen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica i quimica
  • Física I Química
  • Fisica i quimica
  • Fisica I Quimica, Les Lis De Newton
  • nobels de fisica i quimica 2014
  • fisica i quimica
  • Fisica i quimica
  • FÍSICA I QUÍMICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS