Catàstrofe A Les Aigües Residuals
22/10/2015Ester BerbelCristina Berga
Leonel BohéGrup4
INTRODUCCIÓ
En les últimes dècades, l’activitat ramadera porcina a Catalunya ha augmentatconsiderablement. Degut a aquest fet, també han augmentat els purins, els quals han produït un seguit de conseqüències perjudicials. Encara que la producció d’adobs pot ser una sortida ben raonable, en gransquantitats pot crear un excés contaminant de nitrogen. Algunes de les conseqüències són: la pèrdua de fertilitat dels terrenys, contaminacions d’aigües i aqüífers i olors molt fortes que afecten elshabitants, el turisme i el medi ambient.
L’aprofitament, la gestió i el control dels purins és un tema que ha comportat moltes discussions entre pagesos, administracions i altres organitzacions.
Una einafonamental per la gestió i control dels abocaments i per anàlisis de l’impacte que es pot fer en abús és el SIG (Sistemes d’informació geogràfica). Cada cop hi ha més comarques que utilitzen el SIG,ja que és una molt bona manera de detectar, preveure i controlar els riscos ambientals gràcies a les seves capacitats analítiques.
En aquest informe, ens centrarem en una zona determinada peranalitzar les seves aigües i si compleixen amb els nivells adequats de nitrats.
OBJECTIUS
Determinar la concentració de nitrats en aigües subterrànies, en una zona determinada, mitjançant mostres d’aiguaen pous i rius.
MATERIALS
- Paper de filtre de porus de 0.45 mM.
- Nevera portàtil.
- 6 recipients de mostra de 100 mL.
- Aparell de cromatografia iònica(DIONEX IC5000).
- Columna iònica Dionex Ion Pac AS19.
- Solució patró concentrada de 1000 mg/L de NO3- de la casa Merck.
METODOLOGIA
Es va dividir les zones de fer mostres enpous i rius.
Pel cas dels pous es van agafar 500 mL de cada mostra repartits en 3 recipients de 100 mL. Es van etiquetar i es van posar a la nevera portàtil.
Pel cas dels rius es van agafar 500 mL de...
Regístrate para leer el documento completo.