TIRANT LO BLANC

Páginas: 8 (1930 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014












ÍNDEX

FITXA BIBLIOGRAFICA .........................PÀG 3
RESUM DE L’OBRA..................................PÀG 4
ANÀLISI DELS PERSONATGES..............PAG 5-6
NARRADOR I PUNT DE VISTA...............PÀG 7
ESPAI A L’OBRA......................................PÀG 8
TEMPS A L’OBRA....................................PÀG 9
ESTRUCTURAEXTERNA.......................PÀG 10
ESTRUCTURA INTERNA.........................PÀG 11
RELACIÓ AUTOR -OBRA- MOVIMENT ..PÀG 12
OPINIÓ PERSONAL..................................PÀG 13
BIBLIOGRAFIA..........................................PÀG 14











FITXA BIBLIOGRÀFICA
MARTORELL,Joanot
Tirant lo Blanc, episodis amorosos
València. Editorial Castellnou 2013
. 1ª edició.
320pàgines
[Clàssics Castellnou,1]

















RESUM DE L’OBRA

L’historia comença amb que Tirant lo Blanc ha de dur a terme la reconquista de Constantinoble on coneix a la princesa Carmesina i queda completament enamorat d’ella, però el seu amor no es posible, ja que ell és cavaller i ella princesa i utilitza a en Diafebus,cosí i confident perquè faci d’intermediari i aixi éscom comença a passar molt temps a una de les donzelles , Estefania i es casen convertint-se en ducs de Macedònia, encara que deixa tot el patrimoni al seu marit Diafebus.

Llavors la parella ajuda a Tirant amb el seu mal d’amors i li organitzen una trobada amb la princesa. En una altra trobada l’emperadriu i l’emperador entren a la cambra i Tirant s’amaga. Més endavant a Viuda parla amb laprincesa i l’aconsella manament sobre tirant perquè ella també esta enamorada del capità. Tot seguit descobreixen la Viuda i l’emperador li ofereix a la princesa ser muller de Tirant.
Hipòlit s’enamora de l’emperadriu i ella d’ell i es declaren l’amor i ella esta disposada a compartir els seus bens amb el seu amant. Quan l’imperi tornava desprès de recuperar totes les terres Tirant va emmalaltir degravetat i li fa una breu carta a la princesa i mor. Amb el cos traslladat a la ciutat la princesa va anar l’església on havien embalsamat el cos vestida de núvia, una vegada allà la princesa va besar a Tirant i es va trencar el nas fent-ho desmaiant-se a causa del dolor. L’emperador mor i la princesa tenint el cos de tirant i el del deu pare, mor també. Al final unes quantes persones decideixenfer a Hipòlit emperador i es casa amb l’emperadriu.




ANÀLISI DELS PERSONATGES

Principals
Tirant lo Blanc: Protagonista de la novel·la, personifica els valors de la cavalleria. El llinatge de la Roca Salada al qual pertany descendeix del pare del rei Artús. És jove i un magnífic combatent, però en el terreny amorós és vergonyós Diafebus, veient el vergonyós capteniment de Tirant(pàg94)
i Gentil,un gentil home de 20 anys, natural de Bretanya(pàg 85)
Carmesina: Donzella de catorze anys, filla de l’emperador. Tirant se n’enamora tan punt arriba a la cort de Constantinoble peusCom Tirant va ser ferit al cor per una fletxa que va tirar-li la deessa Venus perquè mirava la filla de l’emperador (pàg. 134).i nòmes amb la mirada en Tirant ja cau als seus peus , ningú no m’ha pogutavantatjar ni vèncer mai, però la sola mirada d’una princesa m’ha vençut i tirat a terra(pàg107)La princesa dóna el seu cor a Tirantperò li nega el cos ¿Per què corres tant, si encara la collita està verda? (pàg119).

Secundaris
Diafebus: Cosí, company d’armes i confident d’amor de Tirant Tirant malalt d’amors. Diafebus, confident i mitjancer de Tirant (pàg 156), gran conestable i comte deSant Àngel I us aporto en atenció al matrimoni aquest ducat de Macedònia amb tots els drets que li pertanyen(pàg. 133) , s’enamora i es casarà amb Estefania.
Estefania: Dama de la cort, filla del duc de Macedònia jo, Estefania de Macedònia, filla de l’il·lustre príncep Robert, duc de Macedònia (pàg. 131), donzella i amiga de Carmesina Duquessa Estefania meva, jo us amo en grau extrem, i faré per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS