tetred

Páginas: 3 (515 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
Examen Tema2: La cèl·lula

CÈL·LULA: unitat bàsica de la majoria d’ésser vius, ja que els virus no porten. Es important que les cèl·lules tinguin proteïnes, perquè no poden formar-se sense ella.TEORIA CEL·LULAR:
Tots els éssers vius estan formats completament per cèl·lules i productes cel·lulars,(els virus no)
La cèl·lula és la unitat estructural i funcional bàsica dels éssers vius.Perquè és el més petit que fa les funcions vitals (nutrició, relació i reproducció)
Tota la cèl·lula prové d’una altra cèl·lula (anul·lació teoria de la generació espontània
NIVELLS D’ORGANITZACIÓ DELA MATÈRIA : em de tenir present de que en aquesta organització, també inclou les ciències socials tant com biologia. Tot això es pot estudiar gracies la invenció del microscopi.
ESTRUCTURA DE LACÈL·LULA
Cèl·lula procariota – el material genètic està dispers del citoplasma, no està rodejat per una membrana, no té nucli visible. Són més petites i senzilles i només formen organismesunicel·lulars.
Cèl·lula eucariota- tenen el ADN dins un nucli, envoltat per una membrana. Són més grans i complexes, tenen orgànuls i formen organismes pluricel·lulars(cèl·lules animals i vegetals).
Orgànuls: ribosomes, mitocondris, centrosomes(2 centríols), vacúols, reticle endoplasmàtic llis i rugós, cloroplast, cilis i flagels, lisosomes i aparell de Golgi.
Diferencies entre la cèl·lula animal ivegetal.






Reproducció cel·lular

Cromatina: filaments d’DNA amb proteïnes. Quan la cèl·lula no es divideix està dispersa pel nucli. Quan la cèl·lula es va a dividir la cromatina escondensa formants cromosomes (hi ha tants filaments de cromatina com cromosomes).
Cromosomes: les cèl·lules abans de dividir-se fan una copia del seu ADN. Són 2 cromàtides unides pel centròmer. Cadacromàtide té 2 braços.
Segons el nombre de cromosomes tenim:
Organismes o cèl·lules diploides – De cada cromosoma en tenen 2 : un ve de la mare i l’altre del pare, 2 jocs de cromosomes, cromosomes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tetran
  • tetro
  • Tetro
  • Tetro
  • Tetra
  • el tetro
  • tetro
  • Tetra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS