Temari Treball Social

Páginas: 5 (1136 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2015
Tema 1
El treball social. Concepte. Història i evolució. Interacció entre el treball social i d'altres ciències socials, humanes i de la salut.
Tema 2
Perspectives teòriques més influents en el treball social. Incidència en el treball social aplicat. Àrees d'incidència del treball social.
Tema 3
Ètica professional. La ètica en el treball social, declaració de principis. Codi deontològic.
Tema 4La carta internacional dels drets humans. La declaració universal dels drets humans. El pacte internacional de drets econòmics, socials i culturals. Les convencions internacionals específiques.
Tema 5
Les polítiques socials. Concepte. Teories. Naixement i desenvolupament dels estats de benestar. Debat actual sobre les polítiques socials i l'estat de benestar.
Tema 6
Les polítiques socials en elmarc de la unió europea. Programes d'acció social. Els fons de cohesió econòmica i social. Programes per a col·lectius de població amb especials dificultats.
Tema 7
Reptes del treball social en el segle XXI. Factors d'evolució i canvis socials: la globalització.
Tema 8
Estructura social. Concepte. Formes d'estructuració social. Factors d'evolució i canvi social. El conflicte social. El treballadorsocial com agent de canvi.
Tema 9
Marginació social. Concepte. Procés. Factors rellevants. Teories explicatives.
Tema 10
Control social. Concepte. Teories. Formes de control social. Treball social i control social.
Tema 11
La família. La funció socialitzadora de la família. Nous models familiars. Programes socials de suport a les famílies.
Tema 12
Les classes més desfavorides. L'exclusió social.Conceptes i evolució. Grups socials en risc.
Tema 13
Aspectes sociodemogràfics a Catalunya relatius a la família, i classes desfavorides. Polítiques contra l'exclusió social a Catalunya.
Tema 14
El marc legal dels serveis socials: Unió Europea. Constitució espanyola. Estatut d'Autonomia.
Tema 15
Els serveis socials. Objectius. Persones destinatàries, dret als serveis socials. Drets i deures de lespersones destinatàries.
Tema 16
SisTema estatal de la seguretat social. Competències de les administracions públiques. Entitats gestores que hi col·laboren. Nivells d'atenció. Afiliació. Cotització.
Tema 17
Els serveis socials a Catalunya. Organització i competències de les diferents administracions públiques. Finançament dels serveis socials.
Tema 18
L'ordenació dels serveis socials: objecte,principis rectors i estructura funcional i territorial del a català de serveis socials. La seva regulació. El règim de contraprestacions econòmiques dels usuaris.
Tema 19
Els serveis socials d'atenció primària. Concepte. Competències. Organització, equips i funcions. El treballador social en els equips d'atenció primària.
Tema 20
Els serveis socials d'atenció especialitzada. Concepte. Competències.Xarxa de serveis i equipaments. El treballador social en els serveis especialitzats.
Tema 21
Les necessitats socials. Concepte. Tipologia. Detecció. Avaluació. Priorització. Les necessitats i els recursos.

Tema 22
Procés metodològic del treball social. Aproximació a la realitat i tècniques d'intervenció social: diagnòstic social. Definició del problema. Programació. Execució i avaluació.
Tema 23L'entrevista com a eina d'intervenció. Tipus d'entrevista. L'entrevista motivacional: estratègies per a un adequat abordatge terapèutic.
Tema 24
Tècniques d'investigació social. L'estructura de la investigació. Tècniques de recollida d'informació. Anàlisi i interpretació de resultats.
Tema 25
El treball social individual. Concepte. Metodologia del treball social individual i intervenció. Estratègiesi tècniques d'intervenció. La relació d'ajuda.
Tema 26
El treball social amb grups. Concepte. Característiques. Tipologies. Àmbits d'actuació. El treballador social com a dinamitzador. Els grups d'autoajuda com a recolzament en la intervenció social.
Tema 27
El treball social comunitari. Concepte. Característiques. Perspectives metodològiques i processos d'intervenció. La integració de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Definicions treball social
  • Treball social en famílies
  • Treball Sociales Bruixes 1
  • temario de seguridad social
  • Temario Formacion Social Mexicana
  • Temarios De Estudios Sociales Anai
  • Temario ciencias sociales
  • ciencias sociales temario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS