Ressenya

Páginas: 4 (860 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
RESSENYA DE “LA CUINA DE L’ESCRIPTURA”
La cuina de l’escriptura va ser escrita per Daniel Cassany i editada en 1993. Segons les fonts que he consultat, és la segona part d’un llibre que elmateix autor va escriure sis anys avanç, anomenat: “Descriure escriure”, un assaig sobre l'aprenentatge de l'escriptura, la seva naturalesa i les seves tècniques. Recollint els darrers estudis iteories, sobretot nord-americans, mostrava aquests processos, ensenyava estratègies i traçava uns camins d'aprenentatge.
La cuina de l’escriptura no és un llibre a l’ús, sinó va més enllà. Ésuna guia, una ferramenta didàctica necessària, un llibre que pots llegir de l’inrevés o per capítols. Aquest està escrit en català, però també hi ha edició en castellà. Altra cosa ressenyable és queutilitza un llenguatge pròxim, com be diu a la contraportada, adreçat a tot tipus de públic, tant li fa que sigueu tècnics, empleats, estudiants o lletraferits. Qualsevol persona que tinga que fer unescrit, siga el que siga, pot utilitzar aquest llibre per fer-ho.
L’obra de Cassany recull quantitats d’exemples per a redactar correctament: el que és correcte, el que es pot millorar i,el que és més important: com es pot millorar. En eixe sentit, és molt complet i suggerent. Però, a més, tracta no sols de redacció, sinó de l’ abans i del després. És a dir, organitzar les ideesprèvies i revisar són tant o més importants que la mateixa tasca de redactar.
Com s’estructura un text, quina és la mesura del paràgraf ideal, com aconseguir un estil adequat, com puntuarcorrectament, com aplicar tècniques per recollir idees abans d’escriure, quina és la millor manera de revisar un text, així com multitud de consells, regles, exercicis pràctics i un decàleg de la redacció,entre d’altres, trobareu a esta obra.
Un fet anecdòtic digne de menció és el símil que dóna lloc al títol metafòric de l’obra (la Cuina de l’escriptura).Què pretén aquest llibre? aportar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Ressenya Escrita De
  • Ressenya 1
  • Ressenya Catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS