Preguntes per reflexionar

Páginas: 2 (500 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2014
Preguntes per a reflexionar
Es pot ser lliure sense ajuda de la raó?
Sense ajuda de la raó no podem saber quin grau de llibertat es té. D’altra banda, la llibertat en sí mateixa no depèn de laraó sinó de les oportunitats que es tenen de fer el que es vol o el que es creu que s’ha de fer. Per tant, es pot ser lliure sense ajuda de la raó, però el que no és tant clar és si es tindrà coneixementdel grau de llibertat del que es gaudeix.
N’hi ha prou de sentir-se lliure per ser-ho?
Probablement aquesta pregunta condueix a una altra que és si es pot tenir llibertat per a escollir el grau dellibertat que es desitja. D’aquesta manera, qualsevol persona que tingui el grau de llibertat que desitja pot sentir-se prou lliure, i per tant ser-ho.
Si haig d’obeir normes, puc dir que sóclliure?
Si obeeixo unes normes amb les quals estic conforme, estaré fent el que crec que he de fer, i per tant, estaré actuant amb plena llibertat. Per això, el que ens hauríem de plantejar és si estemd’acord amb obeir les normes que regulen la nostra societat. Probablement, no estem d’acord amb totes les normes, però si participem activament en l’elaboració d’aquestes, estarem exercint la llibertat quedóna una societat que viu en democràcia.
Quins obstacles hi ha en el món d’avui per a la llibertat? Exemples.
No totes les societats són tan afortunades de poder exercir el dret a la democràcia. Enels estats no democràtics s’imposen normes a la població sense que aquesta pugui decidir si hi està d’acord o no. Un exemple que està molt d’actualitat és el cas d’Ucraïna, on la majoria de lapoblació vol formar part de la Unió Europea, però el govern no hi està d’acord. Les diferències entre el que vol la població i el que imposa el govern han portat a una sèrie d’enfrontaments que es podrienconsiderar el principi d’una guerra civil. Per aquest motiu, els països democràtics han d’actuar tenint en compte que hi ha països on no impera la democràcia. Per a aquests casos la llibertat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntas de reflexión
  • Preguntas de reflexion
  • Preguntas de reflexion
  • Tú preguntas ¿quién soy?; pero ¿quién eres tú?
  • Preguntes Per Avaluar
  • Preguntas para reflexión
  • PREGUNTAS DE REFLEXION PERIQUILLO SARNIENTO
  • Preguntas de Reflexion Freud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS