padel

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
HISTÒRIA DEL PÀDEL



El Pàdel va nàixer en Acapulco (Mèxic) en 1969, quan un contractista anomenat Enrique Corcuera va adaptar un terreny de la seua finca de 20 x 10 mts. col·locant parets enels seus fons i laterals perquè la vegetació no envaïra la seua pista.

Malgrat ser un esport relativament nou i de comptar amb uns inicis elitistes, el pàdel s'ha convertit en un dels esports deraqueta per excel·lència en el nostre país. Facilitat i divertiment són els secrets del seu èxit.

En 1974 Alfonso de Hohenlohe viatja a Mèxic convidat pel seu amic Enrique Corcuera. En la seua estadas'interessa per la pràctica d'un nou esport que recentment havia creat el seu amic, incorporant a un frontó una altra paret oposada d'uns 3 metres d'altura, col·locant una xarxa en el mitjà i tancantels costats d'aquesta pista amb una malla metàl·lica. Es jugava amb paletes de fusta i rebia el nom de Paddle-Tennis.
Alfonso Hohenlole, al seu retorn a Espanya, i després d'estudiar i perfeccionaralguns detalls de la pista i regles de joc, construeix les dues primeres pistes d'Espanya en el Marbella Club. Així va començar a promocionar el Pàdel entre els seus amics de la Jet-Set, els qui deseguida es van aficionar.
L'èxit que va obtenir en poc temps aquest esport va atraure a figures destacades del tennis com Manolo Santana, que va començar a organitzar tornejos i propagar el pàdel entota la Costa del Sol, on diversos clubs van començar a construir les seues pròpies pistes.

En 1975, un gran amic d'Alfonso de Hohenlohe, i assidu visitant de Marbella, el milionari argentí JulioMenditengui és testimoni de l'èxit de pàdel, i decideix importar l'esport a Argentina, on en pocs anys va obtenir un auge sense precedents convertint-se avui dia en el segon esport més practicat enaquest país, amb més de 2 milions de jugadors i 10.000 pistes construïdes en tot el territori. En els últims anys el pàdel s'ha estès a altres països com Brasil, Uruguai, Xile, Paraguai, etc. amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • padel
  • Padel
  • Padel
  • padel
  • padel
  • Golpeos padel
  • COPS DE PADEL
  • torneo padel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS