Modelos Contingentes Resumen

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2012
Tema 2: Psicología del Treball i de les Organitzacions. Marc teòric

5. LES TEORIES CONTINGENTS Objectiu: Comprendre i explicar com les organitzacions, els individus i els grups funcionen sotacondicions diverses (de dins o de fora) Burns i Stalker (1961): Mètodes directius mecanicistes: condicions estables, especialització, clara definició de mètodes, drets i deures, interacció vertical amb ladirecció. Métodes directius orgànics: Condicions inestables, no especialització, redefinició continua de mètodes, drets i deures, interacció vertical i horitzontal. Lawrence i Lorsch (1967, 1975):Relació entre el grau d’incertesa de l’ambient i el nivell de formalització dels departaments, així com l’orientació cognitiva i emocional dels directius. En ambients certs i estables son eficaces lesformes d’organització que plantegen els clàssics, mentre que en ambients incerts les variables adopten altres valors en les organitzacions eficients.

Tema 2: Psicología del Treball i de lesOrganitzacions. Marc teòric

Woodward (1958):L’estructura depèn dels nivells de complexitat tecnològica, en base als diferents sistemes de producció DIMENSIÓ 400-500 850-1000 3000-4600 UNITAT 22 37 25SERIE 14 15 18 PROCÉS 8 7 7
Nombre de treballadors per supervisor com a funció de la dimensió i complexitat tecnològica de 92 empreses

Fouraker (1975): Resolució de conflictes i pressa de decisions decaràcter econòmic Organitzacions en L (autoritàries): La dissensió dins el grup és perillosa i ha de ser eliminada, el director selecciona els objectius i metes, disciplina. Ambients estables osenzills i amenaçadors Organitzacions en T: Especialistes tècnics a diversos nivells que s’han de coordinar, canvis ràpids i inestabilitat, la direcció té una funció coordinadora, intercanvis d’informació,nombrosos canals de comunicació.

Tema 2: Psicología del Treball i de les Organitzacions. Marc teòric

Chandler (1962):Necessitat de diferents formes organitzatives per a l’afrontament eficaç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modelo De Contingencia
  • modelo contingencia
  • El modelo de contingencia
  • Modelo contingente
  • MODELOS DE CONTINGENCIA
  • Teorías y modelos de Liderazgo por contingencia
  • Modelos de contingencia fiedler
  • MODELO DE CONTINGENCIAS DE FIEDLER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS