LLAMINADURES I CHICLES

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2013
LLAMINADURES
Les llaminadures es van inventar ja que els humans necessitaven un aliment lleuger pels viatges llargs. Els primers dolços van ser creats amb polpa de fruita, cereals i mel.
Abans deCrist, els viatgers preparaven una pasta dolça amb polpa de fruita i cereals. També, els antics egipcis ja preparaven els caramels amb la barreja dels dos ingredients de mel i fruita, però a l’Índiaes va descobrir que podien posar sucre per fer les llaminadures. Aquest producte abans era molt valorat i no el podia tindre qualsevol.
La paraula “llaminadura” ve de la canya de sucre, en llatí espodia dir “canya de mel” i com en castellà es “caña de miel”, en llatí era “canna melis” i es va crear la paraula “caramelo” a partir d’aquesta. Amb la canya es desenvolupaven noves tècniques derebosteria. A Espanya es va començar a fer la producció industrial de llaminadures a l’any 1930.
XICLET
El xiclet es va crear a partir del costum que tenien de mastegar altres coses que no fossin elsaliments dels quals s’alimentaven. Aquest producte es va descobrir mastegant la saba d’avet solidificada. Van arribar a la conclusió que això treia la seti produïa excitació a les glàndules salivals.
Unapersona important en la producció del xiclet va ser T. Adams, que al 1860 va portar xiclet de Yucatán com goma base i tenia mes flexibilitat i més capacitat per aguantar el sabor. Això va permetre quedesprés hi haguessin xiclets de sabors com fresa, menta i altres tipus de fruites. Aquesta substancia està formada per resina de l’escorça del llentiscle que es troba normalment a Turquia i Grècia. Ales dones gregues els hi agradava masticar el xiclet per netejar-se els dents i tindre un bon aliï.
Aquest producte va tindre molt èxit i la demanda del material xiclet va augmentar però es vandonar compte que els arbres dels quals es treia aquest material no era el millor. Aquests arbres necessitaven una mitja de quatre a vuit anys de descans entre cada extracció, i això era un greu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • chicles
  • Chicle
  • Chicle
  • Chicle
  • los chicles
  • El chicle
  • Chicles
  • chicles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS