Hume

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 9 de abril de 2012
COMENTARI DE FILOSOFIA
DAVID HUME


1-
El tema del text és:
-Els sentiments o emocions són, al final, el perquè de les nostres accions incialment intel·lectuals.

2-
David Hume (neix al1711), es fill d’una família d’acomodats escocesos no prou rics com perquè David es pogués dedicar a la filosofia plenament, per això estudia dret. Més tard viatja a França a l’escola de “La Fleche”( onhavia estudiat Descartes) i és allí on comença el seu aprenentatge filosofic. Va desenvolupar una filosofia més coherent que la resta d’empiristes en contra del dogmatisme racionalista de Descartes.Va ser acusat d’ateu per les seves publicacions, va treballar per el Marqués d’Anadale, després és secretari general de Saint Clair, també treballa com a bibliotecari, on li permet estudiar i llegirmolt. Finalment, l’última feina va ser com embaixador britànic a Paris. Al 1769 s’instal·la de nou a Edimburg i al finalment va morir a l’any 1776.
El text es basa en l’explicació de com la raó no ésres més que un utensili més al servei dels sentiments i emocions humanes. D’aquesta manera ens ho planteja David Hume qui ens va buscant el perquè de les coses on sempre al final hi trobem un sentimento la por de patir una emoció negativa. Per exemple: Per què treballes? Per tenir diners. Per obtenir plaers, o sigui, un sentiment. Demanar més enllà del sentiment és absurd perquè hi ha coses que notenen perquè, ja que hi han emocions i aquestes estan fora de la raó.
Al contràri del que creia Descartes (principal autor del dogmatisme racionalista), que basava tot els seus arguments en la raó,com si tot gires al voltant de la raó. Ell creia que en el fons tot ho feiem per una raó lògica. Aquí podem diferenciar clarament el racionalisme de l’empirisme, un posa l’enfasi en la raó i l’altreen l’experiència.
Hume ens mostra la seva postura clarament oposada als racionalistes, argumentant que hi ha coses que no podem explicar-ne el perquè, perquè ho fem seguint les nostres emocions....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hume
  • Hume
  • human
  • huma
  • huma
  • Huma
  • Huma
  • Hume.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS