Historia de la informatica

Páginas: 18 (4450 palabras) Publicado: 20 de abril de 2014
Índex
1.Introducció
2.Història d’Internet
2.1.Què és Internet?
2.2.Qui inventar Internet i per què el va crear ?
2.3 . En quin any ser inventat Internet?
2.4. Per què es crida Internet i desde quan opera ?
2.5.Com Funciona Internet?
2.6. Per què serveix Internet?








Historia d’Internet
Internet es va iniciar com un projecte de defensa dels Estats Units . A finals delsanys 60 , l' ARPA ( Agència de Projectes d'Investigació Avançats ) del Departament de Defensa va definir el protocol TCP / IP . Encara que sembli estrany , la idea era garantir mitjançant aquest sistema la comunicació entre llocs allunyats en cas d'atac nuclear . Ara el TCP / IP serveix per garantir la transmissió dels paquets d'informació entre llocs remots , seguint qualsevol ruta disponible .El 1975 , ARPAnet va començar a funcionar com a xarxa , servint com a base per unir centres de recerca militars i universitats , i es va treballar en desenvolupar protocols més avançats per a diferents tipus d'ordinadors i qüestions específiques. El 1983 es va adoptar el TCP / IP com estàndard principal per a totes les comunicacions , i el 1990 va desaparèixer ARPAnet per donar pas al costatd'altres xarxes TCP / IP a Internet . Aleshores també van començar a operar organitzacions privades a la Xarxa

A poc a poc , tots els fabricants d'ordinadors personals i xarxes han incorporat el TCP / IP als seus sistemes operatius , de manera que actualment qualsevol equip està a punt la connexió a Internet .

Internet uneix moltes xarxes , incloent com més importants la que proporciona accés alsgrups de notícies ( Usenet ) , que data de 1979 i ( conceptualment ) la World Wide Web , de principis dels 90 . Es calcula que actualment hi ha diversos milers de xarxes de totes les mides connectades a Internet , més de sis milions de servidors i entre 40 i 50 milions de persones que tenen accés als seus continguts . I aquestes xifres creixen sense parar d'un dia a un altre.

A Espanya ,Internet va començar a implantar a finals dels 80 , a través del programa Iris . El 1990 va néixer com a tal RedIRIS , entitat que va obtenir la condició de xarxa oficial de cara als estàndards internacionals d'Internet, i que va ser adoptant poc a poc cada un dels serveis existents . El 1991 va sorgir Goya , el primer proveïdor d'accés privat a Internet , i entre 1992 i 1994 es va produir la sevaimplantació d'Internet en la major part de les universitats i l'arribada de més serveis globals i proveïdors d'accés . 1995 va ser l'any definitiu per a la popularització d'Internet a Espanya , el "boom " dels proveïdors d'Internet i també la data de naixement de InfoVía , la " Internet Espanyola . "

2.1.Què és Internet?

Una col · lecció de circuits i rutines , com un conjunt de recursoscompartits o fins i tot com una disposició a intercomunicar , és a dir , com una mega xarxa , una xarxa de xarxes de computadors . No obstant això , un altre enfocament , que sembla més adequat, és pensar en les xarxes com el mitjà a través del qual s'envia i acumula informació . Des d'aquest punt de vista , Internet pot ser interpretat com la informació i els serveis que circulen per aquesta xarxa . Enpoques paraules , un sistema distribuït d'informació, una xarxa global de xarxes d'ordinadors ( cada xarxa està composta per dotzenes de milers d'ordinadors) .

En conclusió , Internet és tant un conjunt de comunitats com un conjunt de tecnologies , i el seu èxit es pot atribuir a la satisfacció de les necessitats bàsiques de la comunitat ia la utilització d'aquesta d' una manera efectiva perimpulsar la infraestructura . És alhora una oportunitat de difusió mundial , un mecanisme de propagació de la informació i un mitjà de col · laboració i interacció entre els individus i els seus ordinadors , independentment de la seva localització geogràfica .

El nombre total d'usuaris de Internet puja avui en dia a diversos milions , i el seu creixement és exponencial . Aquest alt nivell de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Informática
  • Historia de la Informatica
  • Historia De La Informatica
  • Historia De La Informatica
  • Historia De La Informatica
  • Historia de la informatica
  • Historia de la informatica
  • historia de la informatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS