germinal

Páginas: 5 (1195 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014


GERMINAL





ÍNDEX


1. Identificació i presentació.


2. La trama argumental i els personatges.


3. Interpretació i context històric.


4. Conclusions












1. Identificació i presentació

Aquesta pel·lícula pertany al gènere històric i dramàtic.
El director és Claude Berri, procedeix de una família francesa de religió jueva, eren molt liberals.Altres èxits que ha tingut són per exemple la saga de Astèrix i Obèllix.
Els actors principals són:
Renaud(Etinne Lantier), en la pel·lícula es un foraster que aplega al principi a la colònia. Es precursor de la huelga en la mina. Correspon a la ideologia esquerrana i té una classe social alta, pertany a la burgesia. Altre film que ha fet és: Amoreux de Paname.
Gérard Depardieu(Maheu), es el parede la família protagonista. Pertany a la classe alta; és de nacionalitat russa. Altra pel·licula en la que ha participat és: Astèrix i Obèllix al servicio de su majestad.
Miou Miou(Maheude), el seu nom real és Sylvette Herry, es francesa. En la film és una de les filles de Depardieu. Altra pel·licula que ha fet és: Petites Vacances a Knokke le Zoute.
Jean Carmet(Bonnemort), actor francés amb unallarga carrera
pel·licular. Altra pel·lícula és Dos fugitivos.

Judith Henry(Catherine Maheu), actriu francesa nascuda en París. Va estudiar en escoltes de circ i teatrals. Una altra film que ha realitzat a sigut: El amor.




El film es basa en la novela de Émile Zola.
Émile Zola és un escriptor francès que va nàixer que va ser considerat com al creador del Naturalisme. Té moltaimportància en la història de la literatura francesa ja que Zola és una de les grans figures de la narrativa universal, més per la importància històrica de la seva defensa del naturalisme a la qualitat literària de les seves novel·les. La seva primera novel·la important era Teresa Raquin (1867), que ja es poden veure els primers signes del seu estil naturalista, que supera la duresa del realisme Ellintentava contar les seves teories en forma d'un home afectat per nombrosos factors.

2. La trama argumental i els personatges.

El tema de la pel·lícula és la forma de vida de una colònia de miners i en especial d'una una família del segle XIX.
Podem situar-la en França, passa un període de 7 mesos aproximadament. Ocurreix al segle XIX, en la revolució francesa.

Podem distingir tres classessocials: l'alta burgesia, que corresponia al propietari de la mina i a la seva família; a la menuda burgesia on podíem trobar al venedor, al hostaler y la classe obrera que pertany als miners.

La vaga esclata perquè el preu de la vagoneta baixa, per tant els miners isien perden, no tenien diners per subsistir i tenien que lluitar per a mantindre a la seua família, treballaven moltes hores i aun salari molt mínim, es van ficar d'acord i van organitzar la vaga. De aquesta manera volien aconseguir que els propietaris de la mina negociaren en ells.

Les escenes principals per a mi són:

L'escena en la que podem veure com molts xiquets van a treballar a la mina, ja que els pares no tenen prous diners per a sobreviure i necessiten que també els fills treballen, a part de que es roinque en eixes condicions treballen i amb una edat temprana.
Altra escena es quan els miners van a la mina on trabllen i la trenquen, gràcies a que permanèixen junts ho aconsegueixen.


MAHEU: Es el padre de la familia y trabaja en la mina desde hace muchos años para conseguir dinero para su familia. Uno de los primeros en iniciar la huelga cuando bajan el precio por vagoneta. Al final muere enun enfrentamiento entre trabajadores y policías. 

MUJER DE DEPARDIEU: Es la mujer de Gérard. Madre de familia numerosa que trabaja en casa haciendo la colada y la comida. Es la que administra el dinero y hace la compra. Al final, después de morir toda su familia menos su hijo menor, se pone a trabajar en la mina para poder sacarlo a delante, aun después de haber estado totalmente en contra y...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS