Edgar Allan Poe

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
Edgar Allan Poe : Relats de terror

Biografia:
Edgar Allan Poe va ser un escriptor, poeta, crític i periodista romàntic nord-americà. Va nàixer a Boston (Massachusetts), el 19 de gener de1809. Quan tenia 2 anys, el seu pare va abandonar-los i la seua mare va morir de tuberculosis .Va ser adoptat, per un matrimoni del que va heretar el seu cognom Allan. Amb ells va viure a Escòcia ia Anglaterra durant 5 anys. Des dels setze o disset anys començà a tenir problemes amb l'alcohol, tot sovint a causa dels seus nombrosos enfrontaments amb John Allan, el seu padrastre.
En 1834 escasà amb la seua cosina Virginia Clemm, de només tretze anys, i durant algun temps va ser director d'importants publicacions de Richmond, Boston i Filadèlfia. També va viure a Nova York, amb la seua donamalalta de tuberculosi, i allà publicà el seu poema més important, The Raven (El Corb, 1845). La mort de Virginia, el gener de 1847, va afectar-lo molt, l'enfonsà en l'alcoholisme i la depressió, i vamantenir tumultuoses relacions amb altres dones. Va morir a Baltimore, (Maryland) el 7 d'octubre de 1849, víctima de deliris trements, tot i que també es pensa que potser va morir de diabetis,deficiències enzimàtiques o fins i tot de ràbia.
Context històric:
Quan Poe torna als Estats Units d'Amèrica, aquest país ja era més extens, ja que entre 1820 i 1830 va ser comprada gran part de Mèxicpels camperols i govern dels Estats units. A 1840 es va estendre una Crisi Oriental per tota Europa. Una de les coses més importants de la seua època van ser els numerosos invents que es van dur aterme, però tres van tindre una inigualada transcendència: el vaixell de vapor , la locomotora de vapor i l’impremta de vapor.
Argument: Relats de terror
Relats de terror és un llibre que conté elsmillors relats de Poe, entre els quals es troben :
-El gat negre: Un senyor viu amb la seua dóna. Els dos són fanàtics dels animals i per això tenen molta varietat de mascotes. L’home que al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edgar Allan Poe
  • Cuentos Edgar Allan Poe
  • Edgar Allan Poe
  • El Cuervo
  • Edgar Allan Poe
  • Edgar Allan Poe
  • Edgar allan poe
  • Edgar Allan Poe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS