Descartes

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
DESCARTES
1- Expliqueu breument la idea principal del text.
La idea principal del text és que si jo estic pensant, aleshores també estic existint: Penso, aleshores existeixo (cogito ergo sum),que aquesta serà la primera veritat inqüestionable de Descartes, és evident, clara i distinta. Pot existir al marge de la realitat, és una substància que no necessita cap lloc ni cap cosa material perexistir i es troba completament separada del text. Sorgeix amb l’esperança d’arribar al coneixement de la veritat. I perteneix al racionalisme.
2- A quina època de la història de la filosofiapertany aquest text? Relacioneu-lo amb alguna característica pròpia del pensament d’aquesta època.
En aquesta època, va haver-hi dues reaccions que constituïren la filosofia moderna: el racionalisme il’empirisme. La filosofia moderna pretenia que la filosofia prengui el camí científic. Això fou tasca dels filòsofs de la nova ciència crear una filosofia que donés seguretat matemàtica.
Elracionalisme (Francès Descartes) i l’empirisme (l’anglès Hobbes), seran els dos corrents que intentaran arribar a aquests objectius. Per als racionalistes la darrera paraula la té la raó, i per als empiristes,l’experiència. Els racionalistes cercaren una fonamentació metafísica de la ciència, els empiristes se centraren en analitzar el coneixement en relació amb l’experiència.
El racionalisme, sosté quela font del coneixement és la raó (clars i diferents). El model de saber racionalista és el sistema deductiu de la matemàtica.
Els trets del racionalisme són: autosuficiència de la raó (tot el quepertany a l’experiència queda en un segon pla) i el sistema deductiu matemàtic com a fonament i model del saber (busquen proposicions indubtables).
El seu objectiu comú és arribar al coneixement,saber si té límits i si és possible aconseguir un mètode universal que les porti al més pur coneixement (optimisme epistemològic).
3- Expliqueu el concepte d’ànima que es desprèn d’aquest text....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS