Artistas

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013
Xavier Barral és un Doctor en història de l'art i arqueologia, que treballa per la Universitat de la Sarbona. Durant 1974 i 1981 va ser un professor adjunt d’història de l’art medieval a la mateixauniversitat. Actualment és catedràtic d'Història de l'Art i Arqueologia a la Universitat de Rennes. Va ser director del Museu Nacional d’Art de Catalunya entre 1991 i 1994. A l’any 1992 va sermembre de l’Institut d’Estudis Catalans. També és vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu.

Jasper Johns  és un pintor, escultor i artista gràfic estatunidenc que ha integrat a la sevaexpressió pictòrica una sèrie d'elements de l'Art Pop.
El 1954 va començar a pintar obres que es centraven en temes com banderes nord-americanes, números i lletres de l'alfabet. Pintava amb objectivitat iprecisió, aplicant gruixudes capes de pintura de manera que el propi quadre es convertís en un objecte i no només en la reproducció d'objectes recognoscibles. Aquesta idea d'art com objecte es vaconvertir en una poderosa influència en l'escultura i la pintura posteriors.
En alguns quadres Johns afegia objectes reals sobre el llenç, com regles i compassos.
















PaulKlee  és un pintor suís amb un estil entre el surrealisme, l'expressionisme i l’abstracció.
Va fer estudis d’art a Munich i també a l’acadèmia de les belles arts de la ciutat. Es considerat com elpare de l’abstracció i dels artistes mes influents al segle XX. Les seves primeres obres eres paisatges realitzats a llapis amb influències del impressionisme.
Va treballar com a professor en laBauhaus, l’escola alemanya d’art avantguardista.
Després de viatjar a l’Àfrica va descobrir el color i la marca a l’inici del nou estil.
Des de 1935 utilitza un estil clar i senzill, caracteritzat amblínies gruixudes de carbonet i colors matisats. Els seus temes durant aquest període van ser amb un to pessimista.
Klee treballava amb oli, aquarel·la, tinta i d'altres materials, generalment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Artistica
  • Artistas
  • artistica
  • artística
  • El artista
  • el artista
  • Artistica
  • artistica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS