Aristoteles

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013
Aristòtil va néixer a Estageira, a la Península Calcídica, el 384 aC, a uns 55 Km a l'est de la moderna Salònica. El seu pare Nicòmac era el metge personal del rei Amintes III de Macedònia. Aristòtilva ser entrenat i educat com un membre de l'aristocràcia. A l'edat de 18 anys, es va traslladar a Atenes per continuar la seva educació a l'Acadèmia platònica i Plató va ser el seu mestre. Aristòtilva romandre a l'Acadèmia durant gairebé vint anys, primer com a alumne i posteriorment com a professor, fins la mort de Plató el 347 aC.

Quan va morir Plató, va marxar d'Atenes i en aquest períodeva confegir les seves pròpies teories, allunyant-se dels ensenyaments del seu mestre. Va viatjar a l'Àsia Menor on va investigar la botànica i la zoologia. Aristòtil. Poc despres es va casar ambPíties, filla adoptiva d'Hèrmies. Poc despres de la mort d’Hèrnies, Aristòtil va ser convidat per Filip II de Macedònia per convertir-se en el tutor del seu fill Alexandre el Gran.

Aristòtil va serdesignat com a cap de la Reial Acadèmia de Macedònia. Durant aquest temps donà lliçons no només a Alexandre, sinó també a altres dos futur reis: Ptolemeu i Cassandre.

L'any 335 aC va tornar a Atenes iva fundar la seva pròpia escola, la que es coneix com a Liceu. Durant aquest segon període d'estada a Atenes Aristòtil es va dedicar a la investigació i a l'ensenyament, i va realitzar cursos durantels següents dotze anys. Mentre estava a Atenes, va morir la seva dona Píties i Aristòtil es va aparellar amb Herpília d'Estageira. És durant aquest període de mestratge a Atenes, entre el 335 aC i el323 aC, quan es creu que Aristòtil va produir moltes de les seves obres. Aristòtil va escriure molts diàlegs, però només alguns fragments ens han arribat. Les obres que han sobreviscut estan en formade tractat i no van ser, majoritàriament, destinades a ser publicades de manera generalitzada, ja que generalment es creu que servien de suport a l'ensenyament, com a conferències per als seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aristotele
  • Aristoteles
  • Aristoteles
  • Aristóteles
  • Aristoteles
  • Aristoteles
  • Aristoteles
  • Aristoteles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS