Activitats

Páginas: 7 (1665 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
Activitats d’història del món contemporani 3r trimestre
8.35 Segons la introducció de la carta fundacional de l’ONU, per què es va fundar la Organització de les Nacions Unides?
Per reafirmar la fe en els drets fonamentals de l’home, en la dignitat i el valor de la persona humana, en la igualtat de drets d’homes i dones i de les nacions grans i petites, a crear condicions sota les quals espuguin mantenir la justícia i el respecte a les obligacions emanades dels tractats i d’altres fonts del dret internacional, a promoure el progrés social i a elevar el nivell de vida dins d’un concepte més ampli de la llibertat.
8.36 Enumera, d’una manera resumida, els propòsits de les Nacions Unides, segons la seva Carta Fundacional.
* Desarmament: el propòsit original de les Nacions Unides eracrear un sistema de regulació i/o limitació de la fabricació d'armament, especialment de les armes atòmiques i "altres armes de destrucció massiva".
* Manteniment de la pau: promouen la pau per mitjà d'un exèrcit enviat a les regions que han tingut un conflicte armat recent per a facilitar els acords de pau i per a dissuadir als combatents d'aixecar-se novament. Les forces provenen delsdiferents estats membres; és a dir, l'ONU no té un cos militar independent. Totes les operacions de les forces de pau han de ser aprovades pel Consell de Seguretat.
* Assistència Humanitària: amb altres organitzacions com la Creu Roja, l'ONU proveeix aliments, aigua i altres serveis humanitaris a la població que pateix de fam, que ha estat desplaçada per causa de la guerra, o que ha estat afectadaper algú desastre natural.
* Drets Humans: promouen el respecte als drets humans va ser una de les raons fonamentals de la creació de les Nacions Unides després del genocidi i les atrocitats de la Segona Guerra Mundial, per prevenir tragèdies similars en el futur; l'objectiu principal va ser crear un marc legal per considerar i actuar en contra de les violacions als drets humans.
8.37 Resumeixels principis bàsics de les Nacions Unides, segons l’article 2 de la Carta Fundacional.
1. L'Organització es basa en el principi de la igualtat sobirana de tots els seus membres.

2. Els membres de l'Organització, han de complir de bona fe les obligacions contretes per ells de conformitat amb aquesta Carta.
3. Els membres de l'Organització arreglaran les seves controvèrsies internacionals permitjans pacífics de tal manera que no es posin en perill ni la pau i la seguretat internacionals ni la justícia.

4. Els membres de l'Organització, s'abstindran de recórrer a l'amenaça o a l'ús de la força contra la integritat territorial o la independència política de qualsevol Estat, o en qualsevol altra forma incompatible amb els Propòsits de les Nacions Unides.

5. Els membres del'Organització prestaran a aquesta tota classe d'ajuda en qualsevol acció que exerceixi de conformitat amb aquesta Carta, i s'abstindran de donar ajuda a cap Estat contra el qual l'Organització estigui exercint acció preventiva o coercitiva.

6. L'Organització farà que els Estats que no són membres de les Nacions Unides es condueixin d'acord amb aquests principis en la mesura que sigui necessària permantenir la pau i la seguretat internacionals.

7. Cap disposició d'aquesta Carta autoritzarà a les Nacions Unides a intervenir en els assumptes que són essencialment de la jurisdicció interna dels Estats, ni obligarà, als membres a sotmetre aquests assumptes a procediments d'arranjament acord amb aquesta Carta.
8.38 De vegades, l’acció actual de les Nacions Unides no és gaire efectiva. Podriesexplicar per què?
Per que hi ha països que no s’atenen a les normes que imposen i això fa que no es compleixin les perspectives esperades.
8.39 Segons el teu criteri, quins aspectes positius té l’ONU? Esmenta’n algun cas.

Activitat 1:
* Identifica les idees principals i situa el text en el seu context històric.
El llibre perfila les idees principals que el règim alemany duria a terme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitats nadal
  • Activitats Onkalo
  • Activitats Dirigides
  • Catala Activitats
  • Activitats Restauració
  • activitats cmc
  • Activitats psicologia
  • T1 Activitats

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS