Accidente Vascular Cerebral

Páginas: 5 (1053 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2013



























AVC (Accident Vascular Cerebral)

1.Què és
En què consisteix?

Un accident vascular cerebral (AVC) passa quan un vas sanguini que transporta sang al cervell es trenca o és taponat per un coàgul o una altra partícula. Com a conseqüència, part del cervell no rep el flux de sang que necessita, de manera que estaran alterades totes lesfuncions controlades per l'àrea del cervell afectada.
Si alguna part del cervell, és queda sense sang i oxigen, les seves cèl · lules es lesionaran, podent arribar a morir. Encara que algunes d'aquestes lesions són reversibles, la mort de les cèl · lules cerebrals és permanent, i generalment deixen una incapacitat permanent.


2.Tipus d’AVC
Hi ha dos grans tipus:
• Isquèmic (Infart cerebral):Més freqüents, causat per una obstrucció de les artèries que aporten sang al cervell, representa un 87% dels AVC. Pot esdevenir per la formació d'un coàgul en una artèria estreta (AVC trombòtic) o pel trencament i despreniment d'un coàgul d'un altre vas sanguini de l'organisme que circula fins al cervell (AVC embòlic).












• Hemorràgic (Hemorragia cerebral):
pot estar causatper la ruptura d'un vas sanguini, originant una acumulació de sang al cervell. Pot succeir des de l'interior, a causa d'un aneurisma o des de l'exterior, a causa d'una lesió cerebral. Generalment, els aneurismes es deuen a defectes congènits o hipertensió arterial. Els AVC hemorràgics són els més greus, i sovint poden arribar a ser mortals. La possibilitat d'una recuperació completa és menor queen els AVC isquèmics. La causa més freqüent, hipertensió arterial.












3.Característiques
-És la 3ra causa de mort en països industrialitzats.
-Cada vegada és presenta en persones més joves.
-És pot prevenir.
-Els seus efectes dependràn de la zona del cervell afectada.
-És la segona causa de mort en majors de 60 anys i ocupa el cinquè lloc en causalitat mortal en dècadesanteriors (entre 15 i 59 anys).
-La proporció de morts en dones és del 60% enfront del 40% d'homes.
-En l'actualitat suposa el 3% de la discapacitat en adults.



4.Principals factors de risc

• Hipertensió arterial
• Malaltia del cor
• Diabetis mellitus
• Colesterol alt
• Edat - el risc de patir un AVC es duplica per cada dècada més enllà dels 55 anys d'edat
• Antecedents familiarsd'AVC
• Sexe - els homes presenten més AVC que les dones, tot i que moren més dones que homes per AVC

5.Símptomes



En general, les AVC són d'inici sobtat i de creixement, i causen una lesió cerebral en minuts (ictus establert).
Amb menys freqüència, pot anar empitjorant al llarg d'hores, fins i tot durant un o dos dies, a mesura que es va necrosant una àrea creixent de teixitcerebral (ictus en evolució). En general, aquesta progressió es sol interrompre, encara que no sempre, donant pas a períodes d'estabilitat en què l'àrea de teixit necrosat deixa de créixer de manera transitòria o en què s'observa una certa millora.

6.Alteracions a nivell físic
Els principals factors que pronostiquen les seqüeles i complicacions després d'un AVC són l'edat i la gravetat. A continuacióes desenvolupen els possibles problemes:

Problemes orgànics

MOVIMENT
El malalt pot tenir una pèrdua de força o moviment en la part del cos afectada. Aquestes alteracions tendeixen a millorar, però sol quedar algun tipus de seqüeles.

CAIGUDES
En perdre força i afectar l'equilibri, les caigudes són freqüents. És molt important condicionar el domicili: Retirar catifes ,posar agafadors albany, utilitzar cadires per a la dutxa.

ALTERACIÓ DEL LLENGUATGE
La família és la font d'estimulació més important en l'evolució i recuperació del pacient. Són els que han d'animar, donar suport i comprendre els esforços que realitza el malalt per comunicar-se, elogiant qualsevol progrés per petit que sigui.
ALTERACIÓ DE LA VISIÓ
El malalt pot tenir una pèrdua de visió de part del camp...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Accidente vascular cerebral
  • Accidente vascular cerebral
  • accidente vascular cerebral
  • ACCIDENTE VASCULAR CEREBRAL
  • Accidente vascular
  • Accidente vascular
  • Accidente vascular
  • Accidentes Cerebrales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS